Автобусната спирка на Тунела – север  от източната страна на

...
Автобусната спирка на Тунела – север  от източната страна на
Коментари Харесай

Местят автобусна спирка след скандал в Пловдив

Автобусната спирка на Тунела – север  от източната страна на бул. „ Цар Борис Iii Обединител “  се измества  към пешеходния подлез. Подготовката на терена стартира, откакто сред съседите, чиито къщи се намират в Стария град с лице към булеварда, се развихри скандал.

 Георги Желязков, под чиито прозорци ще бъде заслонът, е подал сигнал до Община – Пловдив и прокуратурата, че поради преместването му ще се унищожи зеленината, за която те се грижат от години. 



С полицейско разпореждане акцията беше спряна, както „ Марица “ писа, до момента в който се извърши инспекция на жалбата.  Тези дни обаче хвойните шубраци и дървета бяха изрязани и вместо зеленото островче остана грозно кално леке. Съборена е и част от подпорната стена  между входа в къщата и пешеходния тротоар. Тази седмица в тази дупка, отворена до подлеза, ще бъде инсталирана спирката. 

Причината за преместването й е, че стартира реституция и ремонт на прилежащата къща – монумент на културата. Собствениците  искат да създадат хотел и да отворят музей, откакто съгласували плана с НИНКН.  



Те са поискали от Община Пловдив достъп до постройката от булеварда, тъй като по тесните улици в резервата няма по какъв начин да минат тежкотоварни машини. Спирката обаче пречеше, тъй като е разположена тъкмо пред фасадата на къщата. Разрешението за изместването й е обещано от Общинската комисия за сигурност на придвижването и схемата, одобрена от основния проектант на Пловдив след единодушието на Експертния съвет за устройство на територията /ЕСУТ/. 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР